Котор Варош: „Дермал“ шири капацитете

Фабрика обуће „Дермал“ у Котор Варошу запослила је ове године око стотину нових радника, проширила је производне капацитете за 20 одсто, те повећала извоз за око 30 одсто, рекао је директор ове фабрике Раденко Бубић.
Бубић каже да је интересовање купаца за специјалну, намјенску и модну обућу велико, те да „Дермал“ највећи дио производног програма пласира на њемачко тржиште. Осим чизама за француску и енглеску војску и америчке ватрогасце, „Дермал“ производи намјенску обућу за министарства унутрашњих послова Србије и Црне Горе, као и за раднике „Електропривреде Републике Српске“. Бубић истиче да је недавно потписан и уговор са словеначком „Алпином“.
– Радићемо мушку модну обућу и обућу за планинарење, које је врло популарно у Словенији. Ријеч је о нашој непромочивој чизми врхунског квалитета израђеној од скупоцјеног материјала – нагласио је Бубић.
Упоредо са запошљавањем радника, у кругу фабрике „Дермал“ отворена је продавница како би врхунска обућа била доступна на домаћем тржишту по промотивним цијенама.
– Сви наши производи су сада доступни и у фабричком кругу, а продајни асортиман је обогаћен и програмом кожне галантерије и пратећих производа партнерских фирми – додао је Бубић.
У Фабрици обуће „Дермал“ кажу да су у овој години уложили око 900.000 КМ у пројекте модернизације производних погона и изградњу нове хале. У „Дермалу“ је тренутно запослено 500 радника.

Извор: СРНА