Koтор Варош: Наставак сарадње са фондацијом „Мозаик“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић потписали су данас двогодишњи уговор о реализацији пројеката Омладинске банке у вриједности од 34.000 КМ. Фондација “Мозаик” ће у наредне двије године обезбиједити 24.000 КМ, док ће учешће општине Котор Варош у реализацији пројеката Омладинске банке бити 10.000 КМ. Према ријечима начелника општине Зденка Сакана, ово је наставак успјешне сарадње са Фондацијом “Мозаик”, која траје пуне четири године.
– Потписали смо уговор о сарадњи на двије године, а наш превасходни циљ јесте да се реализацијом одређених пројеката и едукацијом повећа учешће младих у развоју локалне заједнице – нагласио је Сакан. Млади људи у општини Котор Варош имаће прилику да након успјешно реализованих пројеката кандидују своје идеје за развој бизниса.
Директор Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић каже да је програм Омладинске банке проширен додатним едукацијама, које пружају прилику младим људима да стекну предузетничке вјештине.
– Они који искажу предузетнички потенцијал имаће могућност да развију своје бизнис идеје, а они најуспјешнији биће подржани у оснивању властитог друштвеног бизниса – истакао је Пауковић. До 2025. године Фондација “Мозаик” у БиХ планира да обезбиједи едукацију за 50.000 младих људи у друштвеном предузетништву, да подржи 1.500 друштвених пројеката младих и да омогући за 500 предузетника да започну властити друштвени бизнис.

Извор: Општина Котор Варош