Козарска Дубица: Отворени нови објекти у бањи Мљечаница

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију Мљечаница у Козарској Дубици отворени су нови објекти овог здравствено-туристичког центра.

Врпцу су свечано пресјекли предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља Републике Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац.

Додик је рекао да је поносан што је имао прилику да заједно са директором ове бање Дарком Бањцем, премијером Радованом Вишковићем и министрима здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем и финансија Српске Зором Видовић донесе одлуку која није била нимало лака – да ове године одвоје 27 мил КМ само за овај пројекат овдје, који је реализован.

Бањац је рекао да је ова установа сада међу три најјача баро-центра на Балкану, јер овакав објекат хидро-блока, гдје се све налази на једном мјесту, не постоји нигдје у регији.

Он је навео да су данас отворени нови објекти, који означавају завршетак изградње здравственог дијела развоја ове болнице.

– Ријеч је о најсавременијем хидро-блоку, који се простире на 1.680 метара квадратних са хипербаричним коморама – рекао је Бањац.

Отварању је присустовао и в.д. директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражен Врховац, саопшено је из ИРБ-а.

Након састанка са министрима и директорима јавних предузећа Додик и Грујичићева су обишли објекте у Специјалној болници Мљечаница, а поводом отварања нових објеката – хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова обављен је и вјерски обред.

Церемонији отварања присуствовали су највиши званичници Републике Српске, министри, посланици у Народној скупштини Републике Српске, представници Републике Српске у институцијама БиХ, руководиоци републичких институција, начелници и градоначелници и други званичници из Републике Српске и региона.

Комплекс Специјалне болнице за физикалну медицину и рехабилитацију Мљечаница подијељен је на здравствени и туристички дио, а отварањем хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова завршава се фаза изградње и реконструкције здравственог дијела Мљечанице.

У тој здравственој установи прошле године отворен је нови дијагностички центар и објекат полуинтензивне његе.

Слиједи изградња туристичко-рекреативног центра вишеструке намјене у оквиру пројекта изградње најмодернијег здравствено-туристичког комплекса у БиХ, који ће уз подршку предсједника и Владе Републике Српске у Мљечаници бити реализовани до почетка 2025. године.

Извор: ba.ekapija.com