Лакташи: Отворена фабрика кабловских сетова

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, власници „Каблекс групе“ и предсједник Управе Борис Дебелак отворили су нове просторије фабрике која се бави производњом кабловских сетова за бијелу технику „Каблекс БХ“ у Александровцу код Лакташа.
Словеначка компанија „Каблекс“ преселила је дио свог пословања у БиХ 2009. године, гдје данас има 250 запослених. У Словенији имају 700 запослених, а осим у Србији и БиХ, у иностранству су отворили фабрике у Турској, Кини, Пољској и Њемачкој, са укупно 2.000 радника.
„Каблекс“ је закључио уговор са фирмом „Форверк“ на пет година, а рачуна и на продужење сарадње.  За „Форверк“ производе компликованије склопове који се састоје од кабловских снопова у пластичном кућишту, модула са електронским склопом, сензора и звучника.
Осим Додика и Дебелака, свечаним пресијецањем врпце отварање просторија у Александровцу озваничили су и власници „Каблекс групе“ Владо Лојак, Зденко Коприва, Тоне Пушар, Штефан Крањц, Игор Славинец.
Отварању нових просторија „Каблекс групе“, између осталих, присуствовали су амбасадор Словеније у БиХ Изток Грмек и начелник Лакташа Мирослав Коџоман.

Извор: СРНА