Лопаре: „Спринклер“ почео производњу

У општини Лопаре рeализовано је 20 пројеката који су резултат добре сарадње између локалне заједнице и пословних људи из дијаспоре.
У производној хали која је у власништву Општине, површине 900 квадратних метара у Прибоју код Лопара, фирма „Спринклер“ производи дијелове за противпожарне системе и цијелу своју производњу пласира на тржиште Шваајцарске.
Представник поменуте фирме Миле Којић је изразио задовољство сарадњом са локалном заједницом и похвалио улогу начелника Савића у стварању пословног амбијента и подршке привредницима.
„Просјечна плата запослених износи око 1.200 КМ са тенденцијом раста и немамо ни једног радника на минималцу“, истакао је Миле Којић.
Он је додао да се у фирми, која тренутно запошљава 7 радника, посебна пажња поклања квалитету производа и зато су присутни на европском тржишту.
„Успјели смо остварити контакт са нашим човјеком из Швајцарске који је направио производни погон, те смо склопили и уговор о закупу хале, у износу од 1.000 евра мјесечно“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Према његовим ријечима овај модел треба пренијети и на ниво Републике Српске како би се у свим неразвијеним општинама покушали реализовати слични пројекти који били стављени на располагање локалној заједници.

Извор: Лопаре