Модрича: Одржан Сајам привреде

Седми  сајам привреде Модрича 2016. одржан  је 02. и 03. септембра 2016. године у организацији Развојне агенције општине Модрича, модричких привредника и Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича. Циљ сајма је промоција домаћих предузећа и пољопривредника, као и промоција њихових производа и услуга.
Свечану врпцу пресјекли су  министар привреде, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, министар за економске односе и регионалну сарадњу  Златан Клокић и начелник општине Модрича Младен Крекић.
– По броју излагача се види да је сајам успјешан. Ове године нажалост немамо изложбу крупне стоке због ризика појаве болести квргавости. Мислим да ће се на овом сајму успоставити нови контакти, закључити  нови уговори и да ће се неко запослити. То и јесте циљ овог сајма – изјавио је начелник Крекић.

sajam_privrede_16_6
Министар Ђокић истакао је да се јасно види да постоји велики интерес излагача да представе своја предузећа, производе и своје пословне могућности.
– Циљ Владе РС је да афирмише овакве активности у свакој општини. Ово је најснажнији вид промоције а истовремено и подршке малом и средњем бизнису у Републици Српској. Ово је одличан начин да се анимирају и многи други да креирају своје производе на квалитетнији начин и теже што већем постизању пословних резултата. Општина Модрича представља једну од веома значајних општина Републике Српске јер има врло хетерогену привредну структуру. Овдје су  присутни излагачи из скоро свих индустријских области Републике Српске, што је за нас изузетно важно – рекао је Ђокић.
На овогодишњем сајму учествовало је 180 излагача из Републике Српске, Србије и Федерације БиХ.
Извор: Општина Модрича