Мркоњић Град: Одржано предавање ”Припрема воћњака за зиму”

Припрема воћњака за зиму била је тема предавања које је одржано јуче у просторијама Агенције за привредни развој Мркоњић Град. Милован Ћућић, сарадник за рурални развој у ресору за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, који је одржао предавање, рекао је да је циљ  да се пољопривредни произвођачи, првенствено воћари, што боље припреме за зиму.
– Говорили смо о садњи нових воћњака, о заштити и о припреми већ постојећих воћњака како најбоље да дочекају зиму и да је преброде – казао је Ћућић и додао да је било ријечи и о исхрани, односно ђубрењу и припреми за зимску резидбу воћа.
Дијана Еремија, сарадник у Агенцији за привредни развој рекла је да општина Мркоњић Град издваја значајна средства за развој воћарства као и да је све  више домаћинстава који се баве воћарством.
– Општина Мркоњић Град посљедњих неколико година издваја значајна средства за подизање вишегодишњих воћних засада и од 2006. године до данас издвојила је око 140.000 КМ у те сврхе – рекла је Еремија и додала де је у току тендер за набаку 12.000 садница малине за десет пољопривредних произвођача који су прошли на јавном позиву за узгој малине.

Извор: Општина Мркоњић Град