Мркоњић Град: “Prowood” планира производњу готових производа

Италијанска фабрика Prowood у Мркоњић Граду, која се бави производњом плоча од фурнира и осталих производа, врло је успјешна и стабилна и по броју запослених и по личним примањима, рекла је у сриједу, 4. новембра, начелник ове општине Дивна Аничић након посјете фабрици.

– Они су дошли прије око четири године у Мркоњић Град, 2017. године и тад су путем наше Агенције за привредни развој искористили подстицајна средства од 100.000 КМ за 40 запослених радника – изјавила је Аничић новинарима.

Она је нагласила да јој је драго што је повећан број запослених, изразивши наду да ће у Проwоод финализовати своје производе.

Директор фирме Prowood Морено Тулисо захвалио је за добру сарадњу и подршку начелника општине и изразио увјерење да ће сарадња бити настављена.

– Тренутно запошљавамо 120 радника, а имамо велику потражњу и наруџбе и могли бисмо доћи и до 200 запослених. Желимо стићи до готовог производа, тренутно производимо полупроизводе – објаснио је Морено.

Он је додао да су клијенти Prowooda из Италије и Њемачке, те да је њихов циљ да производе продају са поријеклом из БиХ. Фирма Prowood послује у просторијама бившег погона Мањаче који су узели под закуп.

извор: ba.ekapija.com