Невесиње: Подстицај за 253 пољопривредника

Општинско Одјељење за пољопривреду и рурални развој уручило је рјешења за 253 невесињска пољопривредника који су остварили право на подстицајна средства у 2023. години.

Подјела рјешења биће обављена у сали Скупштине општине Невесиње, у 10 часова за узгој стеоних јуница и шиљегица и у 12 часова за механизацију, музне уређаје, лактофризе, сјеменски материјал, пчеларску опрему и воћне саднице.

Општина Невесиње ће на основу посебног Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја пољопривредним произвођачима исплатити 120.000 КМ.

Након увида у документацију и комисијском контролом на терену право на подстицајна средства остварила су 253 пољопривредна произвођача. Подстицаји ће бити расподијељени на сљедећи начин:

– 55.270 КМ за узгој стеоних јуница и шиљегица;

– 65.228 КМ за набавку механизације, музних уређаја и лактофриза, сјеменског материјала, пчеларске опреме и воћних садница.

Из општинског Одјељења за пољопривреду и рурални развој напомињу да је Општина Невесиње суфинансирала ИФАД-ов пројекат који се односио на подјелу старт-ап пакета за 100 пољопривредника у укупном износу од 311.440 КМ, при чему је учешће Општине било 10%.

Општина издваја и 120.000 КМ за подршку произвођачима сировог млијека, а 20.000 КМ је намијењено за изградњу заједничке инфраструктуре на пашњачким површинама.

Извор: Општина Невесиње