Нови Град: Јавни позив за додјелу подстицајних средстава за самозапошљавање

Програм додјеле подстицајних средстава за самозапошљавање спроводи Општина Нови Град на основу Правилника о условима и начину остваривања подстицајних средстава за самозапошљавање („Службени гласник општине Нови Град“, број 10/18).
Додјела подстицајних средстава за самозапошљавање има за циљ да подстакне запошљавање, унапређење и развој предузетништва на подручју општине Нови Град.
Право на подстицајна средства за самозапошљавање имају незапослена лица са пребивалиштем на подручју општине Нови Град која се воде на евиденцији Завода за запошљавање РС, Биро Нови Град, најмање 3 мјесеца прије објављивања јавног позива.
Право на подстицајна средства за самозапошљавање може остварити само лице које се намјерава бавити производном, занатско-призводном или занатско-услужном дјелатношћу у форми самосталног предузетника, као основно занимање уз услов да се дјелатност настави обављати најмање 12 мјесеци од дана потписивања Уговора о додјели подстицајних средстава за самозапошљавање.
Подстицајна средства за самозапошљавање ће се додијелити незапосленим лицима за оправдане трошкове, а највише до 5.000,00 КМ по незапосленом лицу.
Пријава за додјелу подстицајних средстава за самозапошљавање се у року утврђеном у Јавном позиву, са комплетном документацијом, доставља лично на инфо пулт Општине у затвореној коверти, или поштом на адресу: Општина Нови Град, Пријава за додјелу подстицајних средстава за самозапошљавање, Комисија за додјелу подстицајних средстава за самозапошљавање, Петра Кочића 2, Нови Град.
Комплетан текст јавног позива, као и пријавни образац за остваривање подстицајних средстава за самозапошљавање (Образац 1) и Образац 2 (Извјештај о намјенском трошењу и ефектима добијених подстицајних средстава за самозапошљавање) се могу добити у Одјељењу за привреду и пољопривреду Општинске управе општине Нови Град, слањем упита на емаил адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите ЈаваСцрипт да бисте је видели. или преузети овдје.

Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узимати у разматрање.

Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања Јавног позива (13. новембар 2019. г.).