Нови Град: Одржан седми Сајам задругарства

У организацији Пољопривредне задруге „Агројапра“ у Доњим Агићима код Новог Града у суботу 29.октобра одржан је 7. Сајам задругарства, а покровитељ ове манифестације било је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф. др Стево Мирјанић рекао је да Министарство подржава задругарство које снажно може да утиче на аграрни развој и да у Српској има много регистрованих задруга, али да не раде све једнако добро.
-Регистровано је око 360 задруга, око 80 их је активно, а од њих пола подноси завршне рачуне, што значи да раде зарад оног због чега је задруга основана и јер су их формирали задругари. Задруга Агројапра је окупила значајан број задругара, око 250, и на основу тога развија своју економију. Има још један број сличних, али немају задругара у овом броју, рекао је Мирјанић.
Директор Пољопривредне задруге „Агројапра“ Нада Нешковић Раилић рекла је да ова задруга има 254 члана и да је основна дјелатност задруге организовање примарне пољопопривредне производње, откуп и прерада те пласман готових производа.
У склопу 7. Сајма задругарства Републике Српске одржан је и округли сто „Јачање улоге задружног сектора у руралном развоју“, те организована изложба задружних производа.

Извор: Влада Републике Српске