Одржан први инфо дан у оквиру eDigiStars пројекта

Први инфо дан у оквиру eDigiStars пројекта одржан је јуче, онлајн, путем Zoom платформе. Учесници су имали прилику да сазнају више информација о eDigiStars пројекту и пројектним партнерима, као и о иновативним алатима POWERYOU, CAMPUS и LABEL који се развијају у оквиру пројекта.

Посебан допринос догађају пружили су међународни експерти који су пренијели своја искуства и представили текућа достигнућа, у области дигиталне едукације и запошљавања старијих у Европи, која ће бити од великог значаја за провођење eDigiStars пројекта у наредном периоду.

Догађај је организован као једна од активности у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars“ чији је циљ развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама запослење или самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројекат је суфинансиран из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма у којем учествује 14 партнера укључујући и Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Innoskart – ИКТ кластер (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) из Мађарске, а остали партнери у пројекту су из Аустрије, Румуније, Словеније, Мађарске, Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Украјине и Бугарске. Пројектни конзорцијум чини и 5 придружених стратешких партнера из Мађарске, Украјине, Аустрије, Чешке Републике и Словеније. Пројекат је почео да се проводи 01. јула 2020. године, а предвиђено вријеме трајања пројекта је 30 мјесеци.