Пелагићево: Влада Републике Српске подржаће развој аграра

Влада Републике Српске подржаће развој аграра на подручју општине Пелагићево, најавио је данас министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.
Министар Ђокић, који борави у радној посјети општини Пелагићево, рекао је да је са начелником ове локалне заједнице Симом Стакићем разматрао о могућности да у оквиру просторног плана индустријске зоне буде обезбијеђена локација за квалитетну агроиндустријску производњу, вриједности око пет милиона долара. Он је најавио да ће ускоро бити познат инострани партнер који ће реализовати овај пројекат.
Министар Ђокић је додао да се становништво у овој општини највише бави аграрном производњом и да су они са својим домаћинствима дали огроман допринос у развоју своје локалне заједнице. Он је навео да се у посљедњих неколико година развила и привредна структура и да сада већ Пелагићево има неколико колектива који запошљавају већи број радника.
Министар Ђокић је истакао да се привреда у овој општини углавном огледа кроз прераду и производњу хране, те најави да ће у току године да почне са радом један колектив који ће се бавити металуршком производњом.
Он је рекао да је поред аграрне области, која је прилично развијена, потребно уводити и друге области и на тај начин развијати општину.