Петрово: До краја године 200 запослених у Моделс-у

Mинистар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић похвалио је руководство компаније Моделс из Петрова, наводећи да њихово улагање у производни процес унапређује пословање и опстанак на захтјевном иностраном тржишту, те утиче на отварање нових радних мјеста, што је значајно за Српску.

Петричевић је задовољан што је фирма одлучила да конкурише за подстицајна средства и набавку нових машина, чији износ ће за наредну годину бити већи од овогодишњег.

– Овдје имамо и 100 нових радних мјеста, а са тенденцијом ширења свакако ће бити потребна и нова – рекао је Петричевић новинарима у Петрову, гдје је посјетио фабрику кревета Моделс, која послује у саставу компаније „Kavgiko“.

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић каже да је Фонд са 100.000 КМ учествовао у суфинансирању система загријавања погона из обновљивих извора енергије у који је укупно уложено 260.000 КМ.

Власник групације „Kavgiko“ Арслан Кавгић, у чијем саставу је однедавно почео да ради и погон у Петрову, рекао је да је план до краја године имати око 200 запослених с обзиром на то да групација производе пласира на тржиште ЕУ.
У Петрову је 20. маја свечано отворена фабрика кревета Моделс која је у власништву групације „Kavgiko“ из Живиница, а врпцу је пресјекао предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић заједно са начелником општине Петрово Озреном Петковићем и власником групације “Kavgiko” Арсланом Кавгићем.

Извор: ba.ekapija.com