Позив на пословне сусрете у Руској Федерацији 2016

Poslovni susreti u Ruskoj Federaciji 2016

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, саорганизатор међународних пословних сусрета у оквиру Европске мреже предузетништва у Руској Федерацији, позива све заинтересоване пословне субјекте и институције да учествују на овом догађају у Москви, 26. и 27. маја 2016. године током Russian Entrepreneurship Cooperation Days 2016 и Metalloobrabotka 2016.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, саорганизатор међународних пословних сусрета у оквиру Европске мреже предузетништва у Руској Федерацији, позива све заинтересоване пословне субјекте и институције да учествују на овом догађају у Москви, 26. и 27. маја 2016. године током Russian Entrepreneurship Cooperation Days 2016 и Metalloobrabotka 2016.

Руска унија иновационих и технолошких центара у име Европске мреже предузетништва у Русији, у сарадњи са Привредном и индустријском комором Руске Федерације, организује овај свјетски конгрес, подржан од стране Министарства за економски развој Руске Федерације, Министарства индустрије и трговине Руске Федерације и Руске федералне агенције за омладину, на којем ће бити присутно државно руководство, представници извршне и судске власти и гувернери из области Руске Федерације.

Регистрација за пословне сусрете се обавља путем линкаhttps://www.b2match.eu/rus2016, а период за пријаву је 14. април – 25. мај 2016. године. Учествовање је бесплатно за све регистроване субјекте у оквиру Европске мреже предузетништва.

Сусрети су отворени за све секторе, а попратни догађаји подразумијевају индивидуалне пословне састанке, конференцију и посјете кластерима, као и панел дискусије, округле столове и комуникацију између иноватора, инвеститора, фондова, руских и међународних предузећа, индустријских паркова, банкарских и осигуравајућих друштава и других тржишних актера.

Основне теме су:

 • Инoвaциje и прeдузeтништвo;
 • Eлeктрoникa, ИТ и телекомуникације;
 • Индустријска производња;
 • Mатеријали и транспорт;
 • Пoљoприврeдa и прeхрaмбeнa индустриja;
 • Tуризaм;
 • Биoтeхнoлoгиje;
 • Maшинскa индустриja;
 • Другe индустријскe тeхнoлoгиje.

 

Догађај је јединствена могућност да се:

 • Иницирају прекогранични контакти и сарадња
 • Остваре могућности за инвестиције из прве руке
 • Презентују најпожељнији пројекти, постројења и производи
 • Циљано траже потенцијални пословни партнери
 • Добије први утисак како функционише руско тржиште

 

Дан руског предузетништва има посебно значајан статус за руску економију, што показује и чињеница да је тај дан проглашен недавно за државни празник.

Историјски посматрано, пословни људи су имали веома битне улоге у руској култури – трговац и индустријалац Јелисејев Строганоф, узгајивач Демидов, произвођач Морозов – листа је бесконачна. Вриједно је помена да је Алфред Нобел основао његову познату Фондацију као руски предузетник. То је и доказ доприноса развоју науке и културе не само у Русији, већ у цијелом свијету.

Рокови:

Регистрација                                   14.април – 25.мај

Одабир и заказивање састанака        1.мај – 25.мај

Догађај                                                         26.мај

Контакт особeорганизатора:

Alex Efimov        aefim@me.com

Otto Schwarz     oschwarz@ruitc.ru

Тел/факс: +7-495-692-95-52

Контакт особe у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа:

Стела Павловић, тел: +387 51 222 157; E-mailstela.pavlovic@rars-msp.org

Бранкица Миљевић, тел: +387 51 222 153; E-mailbrankica.miljevic@rars-msp.org

Jeлена Марковић, тел: +387 51 222 152; E-mailjelena.markovic@rars-msp.org