Позив на трећи инфо дан у оквиру пројекта eDigiStars

Развојна агенција Републике Српске позива све заинтересоване да учествују на трећем eDigiStars инфо дану који ће се одржати онлајн путем Zoom платформе у сриједу 07. децембра 2022. године са почетком у 13.00 часова.

Током инфо дана имаћете прилику да сазнате како eDigiStars одговара потребама радне снаге изнад 50 година старости у Дунавском макрорегиону, како су 3 eDigiStars алата – POWERYOU, CAMPUS & LABEL понудили нову могућност у каријери радној снази изнад 50 година старости али и како се eDigiStars иновативни систем може користити у будућности да помогне радној снази изнад 50 година старости да направи каријеру у дигиталној области.

Регистрација и више информација о самом догађају доступни су линку: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYqfu6trTIuGtYL9Cb7Qr2bEWbrVw6lRCjg?fbclid=IwAR1q2waAe4ulXXoIemq6FKTZrQl5A9yOUcTE0rI4uQ7m0Zd5qM84EH_gQ6k

Циљ пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars“ је развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама запослење или самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројекат је суфинансиран из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма у којем учествује 14 партнера укључујући и Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Innoskart – ИКТ кластер (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) из Мађарске, а остали партнери у пројекту су из Аустрије, Румуније, Словеније, Мађарске, Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Украјине и Бугарске. Пројектни конзорцијум чини и 5 придружених стратешких партнера из Мађарске, Украјине, Аустрије, Чешке Републике и Словеније. Пројекат је почео да се проводи 01. јула 2020. године, а предвиђено вријеме трајања пројекта је 30 мјесеци.

Уколико су вам потребне додатне информације будите слободни да нас контактирате. Контакт особа испред Развојне агенције Републике Српске је Александар Вуковић, комуникациони менаџер, контакт имејл: aleksandar.vukovic@rars-msp.org.