Приједор: Донирано 18 уређаја за мужу крава

Градоначелник Приједора Марко Павић уручио је данас женама из 18 пољопривредних газдинстава са подручја Приједора уређаје за мужу крава у оквиру пројекта родно одговорног буџетирања, а с циљем побољшања положаја жена на селу.
– Посебно ми је драго да су овдје углавном млађе жене, жене у пуној радној снази, а за нас је значајно да су се оне опредијелиле да живе и раде на селу, у штали, на њиви, јер данас, када сви сањају неки долазак у град, ево, оне су показале да има и супротних примјера, да остају на својим имањима и да се на имањима може радити и солидно зарадити – рекао је Павић новинарима у Приједору.
Шеф Одсјека за унапређење пољопривреде града Приједора Татјана Марић рекла је да је вриједност донираних музних уређаја 17.500 КМ, да је првобитно планирана набавка 15 апарата, али да се због количине наруџбе са добављачем постигао договор о још три музилице.
– Ово је први пут да се проводи овај пројекат и надам се да су кориснице задовољне јер су оствариле право на музне уређаје који ће им омогућити да рационалније користе вријеме и да остваре додатни приход – додала је Марићева.
Наташа Карајица из Доњих Гареваца и Мерима Бешић из Козарца пољопривредом се баве од 2004. године. Наташа има 50 музних грла и дневно испоручи 550 литара млијека мљекари „Млијекопродукт“, а Мерима има 25 грла и дневно испоручи 130 литара млијека мљекари „Мегле“. Жене су захвалиле граду и донаторима на вриједној донацији за коју кажу да ће им убрзати и олакшати посао.
Извор: СРНА