Приједор: Одржан Сајам иновација и такмичење из програмирања ЛЕГО робота

Сајам иновација и такмичење у програмирању ЛЕГО робота одржано је у Приједору 25.10. и 26.10.2016. године. То је уједно и завршна активност пројекта „Уједињени градимо бољу будућност – NEW AGE“, који реализује Машинска школа Приједор у сарадњи са Мјешовитом средњом школом из Тешња уз подршку Агенције за економски развој града Приједора „ПРЕДА-ПД“.
На сајму је учествовало око стотину ученика средњих школа из Босне и Херцеговине, Србије и Словеније. У оквиру сајма своје иновације су представили ученици Електротехничке школе и Гимназије „Свети Сава“ из Приједора, као и ученици из Средње стручне школе „Никола Тесла“ из Теслића, затим ученици Прве крагујевачке гимназије, Политехничке школе Крагујевац, Техничке школе Зајечар из Србије и ученици „MIC“ Велење из Словеније. Ученици Машинске школе Приједор и Мјешовите средње школе Тешањ презентовали су своја иновативна рјешења која су реализовали уз помоћ средстава пројекта NEW AGE. Поред ученика средњих школа на сајму су учествовали и ученици двије основне школе из Приједора, ОШ “Бранко Ћопић” и ОШ “Петар Кочић”, као и представници Савеза иноватора Републике Српске.
На затварању сајма и такмичења из програмирања свечано су уручене захвалнице за учешће на сајму, као и дипломе најбољим програмерима. Прво мјесто на такмичењу освојила је екипа из Центра “MIC” Велење док су друго и треће мјесто заузеле екипе Техничке школе из Зајечара.

Извор: Агенција за економски развој општине Приједор “ПРЕДА-ПД”