Приједор: Почеле обуке за CNC програмера и конструктора алата

У циљу пружања нових знања и радних вјештина, стручног оспособљавања ради проналаска радног мјеста или самозапошљавања незапослених особа и осигуравања квалификоване  радне снаге локалним подузећима „Агенција ПРЕДА-ПД“ је започела са реализацијом обука за CNC програмера и конструктора алата.

Обуке за CNC програмера су почеле 11.10.2021. године, док је први дан обука за конструктора алата био 12.10.2021. године коју чини група од 10 лица по обуци.

Укупно трајање обуке је CNC програмера је 80 часова, односно 60 часова обуке у програму MasterCAM и 20 часова практичне обуке. Обука за конструктора алата се састоји од 40 часова обуке у програму СолидWоркс и 40 часова практичне обуке. Теоријски дио обуке се изводи у Агенцији „ПРЕДА-ПД“, док се практични дио изводи у предузећу „KOLEKTOR CCL-Пословна јединица Приједор“.

Планирани период завршетка обука је децембар 2021. године, када креће други круг обука за групу од 10 запослених радника из металног  сектора у локалним предузећима.

Обука се реализује у склопу пројекта „Повећање компетенција радне снаге за мала и средња предузећа у областима металопрераде и ИТ“  чија је укупна вриједност 87.289,62 КМ, од чега ће 34.028,62 КМ финансира USAID кроз WHAM пројекат.

Извор: ПРЕДА-ПД