Приједор: Подршка за набавку пластеника

Град Приједор издвојио је 25.000 КМ за набавку 50 пластеника, а прошле седмице их је подијељено 20-ак за пољлопивредне произвођаче са овог подручја..
Начелник Одјељења за пољлопивреду И рурални развој Жарко Тубин изјавио је да је запројекат владало велико интересовање, што потврђује преко 90 пријава.
Он је истакао да је, на основу пристигле документације, извршен одабир корисника који испуњавају услове за бесплатне пластенике. Ријеч је о пластеницима површине 40 квадрата, а циљна група су незапослени и особе слабијег социо-економског статуса који живе у руралним подручјима.
“Идеја за покретање овог пројекта проистекла је из чињенице да смо, из године у годину, све више изложени негативним утицајима климатских промјена. Производња поврћа на отвореном пољу све је тежа, а будућност у области повртарства огледа се управо у узгоју поврћа у контролисаним, односно затвореним условима”, рекао је Тубин
Наредне седмице биће настављена подјела пластеника за кориснике из других руралних подручја. Тубин подсјећа да је у прошлој години исплаћено око 100.000 КМ на основу подстицајних средстава за производњу поврћа, што на отвореном што на затвореном. Из овог одјељења истичу да су у току јучерашњег дана исплатили подстицајна средства по основу премије за произведено кравље млијеко и закуп тезги, у укупном износу од 77.000 КМ. Тиме су укупна издвајања, по основу различитих подстицаја у прошлој години, достигла цифру од око милион КМ.

Извор: Град Приједор