Приједор: Ускоро јавни позив за набавку нове технологије и опреме

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић најавио је прошле седмице у Приједору да ће половином априла бити расписан јавни позив за набавку нових технологија и опреме у прерађивачкој индустрији.

“То је пројекат који се спроводи путем Свјетске банке, компонента два, и обухвата четири милиона КМ. На овај начин желимо да упознамо привредне субјекте са могућностима да аплицирају за та средства”, рекао је Петричевић новинарима у Приједору.

Он је похвалио Градску управу Приједор за проактиван приступ свим привредним активностима.

Градоначелник нас је упознао о проблемима који нису ријешени у претходном периоду, а који би били од значаја за све привредне субјекте у овој зони. Ми ћемо дати максималан допринос и тражити рјешење како да им изађемо у сусрет да би тај пројекат био завршен и добио свој прави смисао”, навео је Петричевић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је да је ова посјета нови корак ка стварању бољег привредног амбијента у Приједору.

“Указали смо министру на неопходност помоћи и подршке Владе и надлежног министарства да се индустријска зона `Целпак` заврши и приведе намјени. Ту су у питању путна комуникација, комунална инфраструктура као што су канализација и вода, за шта смо наишли на разумијевање Министарства”, истакао је Павловић.

Он је додао да град планира нову индустријску зону како би довели велики број инвеститора.

Извор: Влада Републике Српске