Приједор: За подстицај пољопривредницима 185.000 КМ

Из буџета града Приједора данас ће бити исплаћено 185.000 КМ подстицаја за 163 пољопривредна произвођача и два удружења, најавио је Горан Кецман из градског Одјељења за пољопривреду и рурални развој.
Он је навео да је ријеч о подстицајима производњу поврћа на отвореном, за пластеничку производњу, за воћарство, за производњу соје и пчеларство.

“У наредном периоду, можда и идуће седмице, очекујемо још једну исплату подстицаја која се односи на поврат средстава за набавку минералног ђубрива и ту је мало већи износ, од 335.000 КМ, за око 800 корисника, тако да ће у наредном периоду бити исплаћено више од 500.000 КМ директно пољопривредним произвођачима на њихове рачуне”, рекао је Кецман новинарима у Приједору.

Он је додао је у овој години до сада исплаћено око 300.000 КМ за суфинансирање набавке сјеменског материјала и производњу млијека, а да ће услиједити и друга транша премија за млијеко, подстицаји за овчарство и свињогојство и помоћ удружењама, те да је до краја новембра отворен позив за произвођаче пшенице који имају право на подстицаје од 50 одсто за набавку репроматеријала.

“Позивамо пољопривредне произвођаче да се пријаве на програм и искористе прилику Владе Мађарске за суфинансирање набавке механизације од 70 одсто гдје је властито учешће до 30 одсто”, поручио је Кецман.

Он је подсјетио да у овом одјељењу заинтересовани пољопривредници могу добити све потребне информације.

Извор: СРНА