Прњавор: Постинвестициона подршка инвеститорима

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Групације Свјетске банке, у сарадњи са општинским координатором, посјетили су прошле седмице општину Прњавор, у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима за 2016. годину и том приликом обишли компаније EXPORT CITY д.о.о. и TRENTINO PELET д.о.о.
Разговарано је о условима пословања, препрекама и проблемима са којима се компаније сусрећу у свом пословању, начинима да се они превазиђу, те о  плановима ширења пословања. Обје компаније су примјери успјешног пословања, своје производе извозе на тржиште Европске уније, а имају планове за проширење производње и додатна запошљавања.
EXPORT CITY д.о.о. послује од 2005. године, као породична компанија чији су власници поријеклом из Словеније. Специјализовани су за производњу тапацираних столица и канцеларијског сједећег намјештаја. Производња се одвија у властитим, новоизграђеним објектима у којима је инсталирана савремена опрема водећих свјетских произвођача.
TRENTINO PELET д.о.о. је италијанска компанија која је почела са радом прије три године, а бави се производњом пелета.
Тренутно је у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској укључена 21 јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Извор: Влада РС