„Производња природне козметике и сапуна“ најбоља пословна идеја

Најбоља пословна идеја у оквиру Акцелератор програма који је Развојна агенција Републике Српске организовала у Бијељини и Угљевику је „Производња природне козметике и сапуна“ Маје Мршић. Ова пословна идеја награђена је са 5.000 КМ. Свечано проглашење најбољих пословних идеја организовано је прошлог петка у Бијељини.

Друго мјесто и награду од 4.000 КМ освојила је идеја „Производња пива“ Жике Лазића. Трећу и четврту награду у износу од по 3.500 КМ освојиле су пословне идеје „Екстракција етеричних уља и гајење љековитих биљака“ Младена Стојановића и „Одржавање хигијене ентеријера“ Маре Симић, док су пета и шеста награда у износу од по 3.000 КМ припале Ђуки Симић за идеју „Ручна израда хаљина и торби“ и Цвијетину Јовичићу за „Сервис за поправку бицикала, кућанских апарата и других уређаја“.

Идеја Данијеле Нинић „Играоница/рођендаоница “СТАРС” је освојила седму награду у износу од 2.500 КМ, а идеја Угоститељска радња “Слани кутак” Сава Гордића осму награду и 2.000 КМ. Девета и десета награђена идеја су „Домаће коре за питу и баклаву“ Предрага Видаковића и „Изнајмљивање електричних бицикала и електричних тротинета“ Рада Митровића и њима је припао новчани износ од по 1.000 КМ.

Акцелератор програм реализован је у сарадњи са Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Угљевик, Општином Угљевик и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа Бијељина. У програму је учествовало 18 појединаца и тимова са подручја Бијељине и Угљевика који су прошли интензивну двомјесечну обуку у учионици и менторинг како би тестирали своју пословну идеју и стекли потребна знања и вјештине за њену реализацију.

Ово је пети акцелератор програм који је организовао РАРС широм Републике Српске. Програм је до сада успјешно завршило 75 кандидата, а 32 је награђено.

Ускоро почиње нови циклус у Вишеграду и Рогатици за предузетнике са подручја ових, али и општина Рудо, Чајниче и Ново Горажде.

Акцелератор програм је редовна активност Развојне агенције Републике Српске за подршку иновативним почетницима у послу.