Рогатица: Пчелари добили опрему

Начелник општине Рогатица Томислав Пухалац данас је потписао уговоре са 20 пчелара са подручја ове општине о донацији у пчеларској опреми коју је обезбиједила Јапанска организација за међународну сарадњу.
Пухалац је истакао да се оваква донација спроводи већ трећу годину, као допринос развоју пољопривреде на подручју ове општине, те као допринос развоју домаћинстава која желе да се баве пчеларством.
Према његовим ријечима, подијељена је пчеларска опрема и приручници за едукацију, а ројеви пчела требало би да буду подијељени до 5. јула.
Пухалац је рекао да су сви ројеви са подручја ове општине од домаћих пчелара – Мила Балчака, Радослава Јанковића, Синише Стојанчевића и Слободана Бркића.
Он је напоменуо да су у протекле двије године додијељене двије донације за 40 пчелара, а сви су добили комплетну опрему за пчеларство, те по четири кошнице пчела што је 240 кошница пчела.
Преставник ове јапанске органиције Ићизо Накајама рекао је да би пчелари требали на прави начин искористити пчеларску опрему с циљем побољшања њихових услова живота на селу.
Дониране су кошнице, пчеларске рукавице, димилице за вароу, вреће за хватање ројева и друга опрема.

Извор: СРНА