Рогатица: Почела производња веша

Предузеће за производњу веша Домино из Ариља, у сарадњи са рогатичком трговинском фирмом Минекс, отворило је у овој општини погон у којем ће се шити дио производа за тржиште РС и ФБиХ.
Погон, у којем је запослено пет радника, почео је да ради у понедјељак (14. августа), а у плану је проширење производње. Идеја о отварању производног погона у Рогатици изродила се из дугогодишње сарадње са Минексом као ексклузивним снабдјевачем веша из Ариља за тржиште РС и ФБиХ.
– За почетак идемо опрезно. Под повољним условима обезбиједили смо функционалне просторије у којима ћемо радити са шест модерних шиваћих машина и пет радника. То су углавном бивши шивачи Јасне који су остали без посла након затварања њихових фирми – рекао је директор Минекса Небојша Поповић.
Додао је да су подршку добили и од локалне заједнице, али и Завода за запошљавање РС, а план је да до краја године буде запослено још најмање пет радника.
– Полако враћамо текстил у Рогатицу, од којег су прије посљедњег рата живјеле многе породице. Њихови чланови су радили у фабрици Ротекс, чија су ћебад по квалитету била боља и од чувених Вутексових из Вуковара – рекао је Поповић.

Извор: ekapija.com