Рогатица: Текстилно предузеће “Мраз” проширује производњу

Текстилно предузеће “Мраз” у производним погонима које посједује у Палама, Фочи, Невесињу и Рогатици запошљава 320 радника. Доказани квалитет обезбиједио је овом предузећу извоз комплетне производње на захтјевно тржиште Европске уније и производњу за реномиране свјетске брендове.

У складу са потребама тржишта и политиком пословања, ускоро ће доћи до проширења производње у Рогатици. У току су завршни радови на изградњи производне хале.

Према ријечима власника Младена Ковачевића, уз досадашњих 35 радника биће запослено још толико нових. Ковачевић додаје да је поред изградње новог планирано реновирање постојећег објекта током наредне године.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић нагласио је значај постојања предузећа попут “Мраза” која и те како позитивно утичу на пословни амбијент у нашој општини. Јагодић је констатовао да је досадашња сарадња била на изузетном нивоу, те да ће тако остати и убудуће.

Нови објекат, чија је вриједност 200.000 КМ, биће сертификован од стране реномиране бонитетне куће “Freeway”, што значи да ће испуњавати најстроже европске стандарде.

Извор: Општина Рогатица