Рудо: У плану отварање фабрике за производњу алата за пластику

У општини Рудо у плану је отварање фабрике која би се бавила производњом алата за пластику, те довођења фирме “Вендом” из Лакташа, чија је дјелатност производња подземних и надземних контејнера за отпад, изјавио је данас Срни начелник општине Драгољуб Богдановић.
“Влада Републике Српске је на нашу молбу продала девастирану фабрику ауто-дјелова у Рудом предузетнику који има у плану да запосли 100 радника. Били смо на разговору код предсједника Владе и он је обећао да ће помоћи да се отвори фирма која се бави производњом алата за пластику”, појаснио је Богдановић.

Према његовим ријечима, општинско руководство се труди да спријечи одлазак људи са овог подручја. “Рудо има срећу што су села релативно јака”, истакао је Богдановић.

Он је додао да субвенције за пољопривреду износе више од 200.000 КМ, највише за производњу и прераду млијека, малине, вишње, јабуке, ко год шта произведе, а подијељена су и 54 пластеника вриједна више од 150.000 КМ.

Богдановић је навео да су им у плану и два инфраструктурна пројекта, те напоменуо да су од Владе тражили помоћ, а односи се на нови пут Рудо-Миоче, дужине око 5,5 километара који би ишао куда је некада ишла жељезничка траса.

Његовом изградњом избјегао би се прелазак ријеке Лим и улазак у Србију, рекао је Богдановић и додао да нема имовинских проблема за његову изградњу, јер је земљиште општинско.

Од Владе су тражили да им помогне и у асфалтирању пута према Златибору, Штрпци-Јабланица-Златибор.

“Ми смо тај пут у дужини од пет километара прокопали, уз помоћ општине Чајетина, јер имамо потписан меморандум о сарадњи. Њиме би се скратио пут према Златибору, за 50 километара”, навео је Богдановић.

 

Извор: СРНА