Шамац: Донирано пет пластеника

У оквиру пројекта „Директна социо – економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у БиХ“ корисницима у општини Шамац донирано је пет пластеника величине 75 м2 са припадајућом опремом.

Вриједност пројекта је 20.000 КМ од којих Општина Шамац суфинансира 4.000 КМ.

„Кроз пројекат су идентификоване социјално угрожене особе са простора Општине Шамац“, каже Начелница Службе за локално – економски развој у Општини Шамац Јадранка Ђукић додајући да је ово наставак сарадње са њемачком хуманитарном организацијом АСБ.

Она додаје да су додијељени пластеници у Горњој Слатини два, Тишини, Црквини и Обудовцу по један.

„Очекујемо до почетка следеће године јавне позиве од АСБ њемачке хуманитарне организације  и да ћемо имати прилику кандидовати веће и значајније пројекте који су важни за нашу општину и њено становништво. Свако домаћинство које је добило пластеник моћи ће да себи олакша начин живота, посебно економски“, каже Ђукићева.

Директор Центра за социјални рад Анка Тутњевић истиче да je Центар извршио одабир потенцијалних корисника за учешће у овом пројекту, те да су приликом одабира водили рачуна да сви учесници пролазе евиденцију Центра и при том да испуњaвају услове као што су власништво над земљиштем одговарајуће квадратуре, да имају обезбјеђен прикључак воде на датој локацији  и да у претходном периоду нису били обухваћени сличним пројектом.

„Вјерујем да ће стављањем у функцију ових пластеника економски оснажити породице наших корисника“, каже Тутњевићева.

Самохрана мајка три малољетне дјевојчице из Горње Слатине, Александра Јовановић каже да је незапослена и живи од дјечијег додатка, те ће јој овај пластеник много значити да сије сезонско поврће за своју породицу и да може продати.

Извор: Општина Шамац