Шамац: Подршка плану рада предузећа “Слободна зона”

Скупштина општине Шамац прихватила је информацију о пословању предузећа “Слободна зона” за прошлу годину које је остварило добит већу од 20.000 КМ и овогодишњи план рада.
Директор предузећа “Слободна зона” Ђорђе Кертић рекао је да у прошлој години повећања биљеже приходи у оквиру комуналне дјелатности, те да је циљ да фирма задржи овај курс и да активности усмјери на дјелатности које гарантују већи број корисника.

“Првенствено, то је услуга наплата паркинга у Шамцу гдје већ биљежимо раст прихода за неких 30 одсто за првих пет мјесеци ове године”, прецизирао је је Кертић.

Он је рекао новинарима да је ово предузеће предузело одређене активности у погребној дјелатности које се односе на радове на православним гробљима у општини Шамац.

Кертић је навео и да је ово предузеће ускладило плате са одлуком Владе Републике Српске.

“То је додатан терет предузећу. Вјерујем да ћемо нашим залагањем и активношћу завршити позитивно ову годину”, додао је Кертић.

Предсједник Скупштине општине Симо Варадиновић изјавио је након сједнице да су одборници дали подршку одлуци о комуналним таксама, које су везане за истицање реклама на стубовима јавне расвјете, као и прекопавање банкина на путевима у надлежности шамачке општине.

Он је рекао да је усвојен и амандман одборника СДС-а Шамац, којим су плаћања комуналне таксе ослобођени вјерске организације и удружења из цивилног сектора.

“С обзиром на то да општина Шамац има одређен број билборда у свом власништву, нашли смо за сходно да вјерске организације и удружења из цивилног сектора ослободимо плаћања таксе, како би могли да се рекламирају када су неки битни датуми за обиљежавање”, појаснио је Варадиновић.

На сједници Скупштине одборници су дали подршку извјештају о активностима и техничкој опремљености Територијалне ватрогасне јединице Шамац за прошлу годину са планом рада за 2024, информацији о раду Општинске борачке организације за 2023. годину са програмом рада за 2024, и другим информацијама у вези са животом и радом ове локалне заједнице.

Извор: СРНА