Сарајево: Доставити приједлоге за проширење листе за тарифне суспензије

Спољнотрговинска комора БиХ позвала је привреднике да јој до 28. августа доставе нове приједлоге за допуну постојеће Одлуке о привременој суспензији и смањењу царинских стопа код увоза сировина и репроматеријала.
– Најкасније до четвртка, 28. августа, доставите нам своје приједлоге за проширењем ове листе са производима који су у складу са критеријумима Одлуке, имајући и виду да се тарифне суспензије могу искључиво одобрити за материјале и сировине које се користе у властитој производњи и које се не могу набавити на домаћем тржишту у количини и квалитету потребном за производњу – истичу из Коморе.
Приједлози се могу доставити попуњавањем формулара са тачно наведеним тарифним бројем и описом производа из Царинске тарифе 2016 на мејл који се може наћи на веб страници Спољнотрговинске коморе.
Након завршеног рока за достављање приједлога, Комора ће обавијестити Министарство спољне трговине и економских односа БиХ о захтјевима привредника.
Из Коморе подсјећају да постојећа Одлука Савјета министара БиХ о привременој суспензији и привременом смањењу царинских стопа код увоза одређене робе важи до 31. децембра.

Извор: СРНА