Сарајево: Промоција јавног позива у оквиру пројекта “ЕУ за дигитализацију малих и средњих предузећа”

У Сарајеву ће сутра бити представљен јавни позив, у оквиру пројекта “ЕУ за дигитализацију малих и средњих предузећа”, који је фокусиран на трансфер знања и размјену са организацијама за истраживање и развој из земаља западног Балкана, чији је укупан буџет 700.000 евра.
Њемачка организација за међународну сарадњу /ГИЗ/ саопштила је да је сектор малих и средњих предузећа од највеће важности за стварање радних мјеста и прихода.

У саопштењу се наводи да та предузећа обухватају више од 98 одсто свих приватних предузећа у БиХ, да чине око 68 одсто свих радних мјеста и доприносе око 62 одсто укупне додате вриједности у БиХ.

“Већину нових радних мјеста отварају извозно орјентисана мала и средња предузећа, укључујући и она у брзорастућем ИТ сектору”, истичу из ГИЗ-а.

Након објаве јавног позива, наредне седмице, 14. и 16. фебруара, биће одржане двије онлајн инфо-сесије за потенцијалне кандидате.

Пројекат “ЕУ за дигитализацију малих и средњих предузећа” којим се настоје повећати капацитети БиХ у подршци развоју приватног сектора кроз иновације и дигитализацију суфинансирају ЕУ и Министарство за економски развој и сарадњу Њемачке, а реализује ГИЗ.

Представљање јавног позива заказано је за 14.15 часова у хотелу “Мериот”.

Извор: СРНА