Шипово: Посјета представника Програма постинвестиционе подршке

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Групације Свјетске банке, у сарадњи са општинским координатором, су 05. децембра 2016. године у склопу Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској за 2016. годину посјетили општину Шипово и том приликом обишли четири компанијe ДИ ШИПОВО а.д. ČAJAVEC COMPANY ŠIPOVO а.д. ДУБРАВА-ПРОМЕТ д.о.о. и MALINOVIĆ CO д.о.о.
Током посјете компанијама разговарано је о условима пословања, о препрекама и проблемима са којима се компанија сусреће у свом пословању, начинима да се исти превазиђу, те о плановима ширења пословања.
Дрвна индустрија Шипово а.д. бави се призводњом резане грађе, прерадом букових елемената те производњом пластичних и металних дијелова за столице. Компанија  је извозно оријентисана и континуирано улаже у проширење производних капацитета. У власништву ове компаније налази се предузеће Čajavec company Šipovo а.д. чија је основна дјелатност примарна обрада опресака и производња столица те Фабрика за прераду столица Drvo-Emdex д.о.о.
Дубрава-промет д.о.о. основана је 1991. године, а основна дјелатности компаније је производња резане грађе, ламелираних елемената за столарију. Производе углавном пласирају на ино тржиште Србије и Италије.
Malinović Co д.о.о. од 1996. године бави се финалном прерадом дрвета, израдом грађевинске столарије као и свих врста намјештаја. Рад се одвија у сопственим погонима који су распоређени на двије локације-село Ваган и општину Шипово. Све посјећене компаније планирају проширење својих производних капацитета.

Извор: www.investsrpska.net