Србац: Почео са радом погон за израду резервоара за ватрогасна возила

Начелник Општине Србац Млађан Драгосављевић и начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић обишли су нови производни погон фирме ОЦ Пластиц који је почео са радом у Кукуљама.

Ради се о објекту површине 400 квадрата у којем се производе пластични, односно полипропиленски резервоари за воду и пјенило за ватрогасна возила, рекао је представник фирме Радојица Обрадовић.

– То су резервоари који се првенствено уграђују у ватрогасна возила. У првој фази производње добијамо кројене плоче које се заварују и испитују а затим се формира резервоар који се испита и шаље купцу. Радимо за озбиљног партнера, фирму Росенбауер из Горње Радгоне у Словенији и комплетном производњом смо за њих везани – рекао је Обрадовић.

Додаје да укупна инвестиција износи између 600 и 700 хиљада КМ а у плану је ширење производње.

– Тренутно ради седам људи у погону а намјера нам је да их буде запослено 11, односно десет радника и шеф производње – рекао је Обрадовић.

Начелник одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да ће овај позитиван примјер допринијети привредном развоју општине Србац и истакао да је посебно значајно што је погон отворен у руралном дијелу општине.

– Ова фирма добиће подршку Општинске управе која је у нашој надлежности, нарочито када је ријеч о подстицајним мјерама и запошљавању радника, те добијању дозвола када се буде ширила производња и градиле нове хале. За похвалу је што су ангажовани радници из ове мјесне заједнице и што се и Савјет МЗ Кукуље укључио у процес како би овај дио србачке општине добио привредни замах – рекао је Михољчић.

Погон је обишао и посланик Народне скупштине Републике Српске и предсједник Савјета мјесне заједнице Кукуље, Радојица Видовић, који је рекао да је ово значајна инвестиција у њиховом селу, како за локални развој тако и за останак младих.

– Посао је већ добило неколико радника из Кукуља и Лилића а из Њемачке су се вратила два момка како би радили у овој фирми. Максимално сам се ангажовао како би овај привредни субјект дошао у Кукуље и срећан сам и поносан што ће остати овдје. Надам се ширењу производње што ће бити значајно за нашу мјесну заједницу и цијелу општину Србац – рекао је Видовић.

Извор: ba.ekapija.com