Требиње: Почела едукација почетника у послу са подручја Херцеговине

Семинаром „Предузетничке компетенције“ јуче је у Требињу почео Акцелератор програм у којем учествује 10 појединаца и тимова са подручја Херцеговине који желе покренути властити посао.

Они ће у наредна два мјесеца, уз подршку стручних предавача и ментора, проћи интензивну обуку и менторинг како би своје пословне идеје што прије претворили у конкретну пословну активност.

Ово је други пут да Развојна агенција Републике Српске организује Акцелератор програм у Требињу, а трећи пут на подручју Херцеговине. Претходна два циклуса успјешно је завршио 31 кандидат. Осим едукативно-савјетодавне подршке кандидати са најбољим пословним идејама биће награђени новчаним и неновчаним наградама, а Развојна агенција Републике Српске и локални партнери подржаће их и кроз могућност повезивања са потенцијалним пословни партнерима, проналажења извора финансирања исл.

Акцелератор програм реализује се у сарадњи са Градом Требиње, Општином Билећа, Развојном агенцијом Града Требиња и Заводом за запошљавање Републике Српске.