Вишеград: Очекује се више од 400.000 туриста

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао да ове године очекују да ће предстојећа туристичка сезона пемашти прошлогодишњи рекорд од 400.000 туриста.
“Сам податак да је кроз гранични прелаз Вардиште прошле године прошло око милион људи може да потврди процјене о рекордној посјећености Вишеграду”, рекао је Ђуревић новинарима.

Он каже да се ништа мање не очекује ни од предстојеће туристичке сезоне, на шта већ указују организаване посјете група Вишеграду.

“Општина, у сарадњи са Туристичком организацијом Вишеград, увелико ради на припремама свих манифестација и догађаја по којима смо препознатљиви, а које из године у годину посјећује све већи број гостију”, нагласио је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић рекао је да су на свим сајмовима на којима су учествовали имали веома запажену интеракцију.

“Очекујемо да ће се једна од значајних препрека за бржи прелазак преко границе ове године ријешити отварањем интегрисаног граничног прелаза Котроман-Вардиште”, истакао је Божић.

Он је напоменуо да је постигнут договор о успостављању редовног саобраћаја на ускотрачној прузи од Мокре Горе до Вишеграда, што је једна од атракција на коју се дуго чекало.

“Туристичке пловидбе по ријеци Дрини су доста унапређене и побољшан је квалитет услуга. Угоститељи су се припремили за сезону, отворени су нови објекти и повећан је број регистрованих смјештајних објеката типа апартмана, соба и кућа за одмор”, подсјетио је Божић.

Извор: СРНА