Вишеград: Подстицај за пољопривреднике

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је јуче уговоре са 20 пољопривредних произвођача о подстицајима за текућу производњу, за шта је из буџета издвојено око 21.000 КМ.

Начелник Одјељења за локални развој, привреду и друштвене дјелатности Милан Тасић рекао је да је стављен приоритет на говедарство, те да су сви предмети који су примљени за ту врсту подстицаја обрађени и биће исплаћени у догледном року.

Он је истакао да је укупан буџет за подстицај пољопривреде око 69.000 КМ, а нада се да ће тај износ бити увећан ребалансом буџета.

„Општински подстицај за развој пољопривреде дајемо по три основа, за текућу производњу, за развој пољопривреде, механизацију и за ванредне активности“, прецизирао је Тасић.

Саша Папић, који је потписао уговор за подстицај за музне краве, рекао је да ће му ова средства помоћи у производњи и на томе је захвалан општинским властима.

Небојша Стојановић рекао је да подстицај од општине у вријеме када је све поскупило добро дође и захвалио начелнику Младену Ђуревићу и општини што излазе у сусрет пољопривредницима.

„Ове године можемо аплицирати по два основа, па сам аплицирао за пластеничку и за вањску производњу“, истакао је Стојановић.

Ненад Трифковић, који је аплицирао за подстицаје за пољопривредне машине и за краве, рекао је да му ова средства значе пуно.

Извор: СРНА