Власеница: У ски-центру Игришта посао за 2000 људи

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић истакао је да би ускоро требало да буде отворен ски-центар Игришта, који ће бити окосница развоја за општину Власеница, регију и цијелу Републику Српску.

Љевнаић је напоменуо да је више од 90% инфраструктурних радова завршено захваљујући подршци Владе Републике Српске, премијера Владе Радована Вишковића и предсједника Српске Милорада Додика, а 2.000 људи биће запослено управо захваљујући тој инвестицији.

– Поносан сам што смо у кратком року успјели да изградимо ски-центар. Радови су захтијевали довођење струје, па је изграђено више од пет нових трафостаница, као и двије стазе, нова шестосједна жичара, водоснабдијевање. Остало је још 10 радних дана да завршимо изградњу акумулације – изјавио је Љевнаић на Јахорини.

Он је рекао да су топови припремљени, а објекти који су планирани да буду отворени ове сезоне су у завршној фази, попут ски-бифеа, изградње управне зграде, паркинга, система за вјештачко осњежавање, док су у функцији тјубинг и покретна трака за ски-полигон, дужине 620 метара.

– Отварамо ски-центар с циљем пружања додатних могућности за љубитеље зимских спортова, додајући још једно атрактивно одредиште на нашој листи. Велики број такмичења пребацићемо на Игришта, с циљем промоције ски-центра – навео је Љевнаић.

Љевнаић је нагласио да ће сви скијаши имати прилику да уживају у новом скијашком искуству на стазама које обећавају узбудљив и незабораван доживљај, а налазе се на путу Власеница-Хан Пијесак.

– Тимови су посвећени осигуравању врхунске инфраструктуре и сигурности како би скијаши могли да уживају – напоменуо је Љевнаић.

Ски-центар Игришта, који се налази уз магистрални пут Власеница – Хан Пјесак, изграђен је за вријеме Олимпијских игара у Сарајеву 1984. године као помоћни ски-центар. Надморска висина малог Игришта је 1.331 метара, док је највиши врх великог Игришта 1.405 метара.

Влада Републике Српске прошле године донијела је одлуку којом се овај центар додјељује Олимпијском центру Јахорина на 30 година без накнаде.

Скијашки центар Игришта имаће три стазе које ће бити освијетљене за ноћно скијање. Дужина ски-стаза је 4.750 метара, шестосјед је дужине 820 метара и има капацитет до 3.500 скијаша на час, двије покретне траке дужине по 150 метара, уз све зимске активности на скијалишту. Планирани су и љетни садржаји.

Извор: ba.ekapija.com