Бања Лука: Подржати производњу млијека

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић и министар трговине и туризма Сузана Гашић договорили су са представницима из области мљекарства да свако са своје стране учини све што је могуће да би се подржао сектор производње млијека како би се обезбиједио континуитет у снабдијевању домаћег тржишта.
Пашалић и Гашићева одржали су јуче у Бањалуци састанак са представницима удружења произвођача млијека, представницима “Млијекопродукта” из Козарске Дубице и представницима Удружења трговине Привредне коморе Српске у вези са проблематиком у мљекарству и откупном цијеном млијека, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

“Договорено је да свако са своје стране учини све што је могуће да би се подржао сектор производње млијека како би се обезбиједио континуитет у снабдијевању нашег тржишта домаћим млијеком”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да Министарство пољопривреде дуже година приоритетно подржава овај сектор у оквиру расположивих средстава подстицајима који се односе на премију од 0,25 КМ по литру млијека стандардног квалитета, а укупни износ исплаћен у току прошле године за ову мјеру је око 30 милиона КМ. извор: СРНА