Добој: Отворен погон за производњу стреч фолије

Помоћник министра за привредни развој Ивана Сандић Благојевић присуствовала је у петак у Добоју отварању погона компаније Euro Pak ANS.

Ивана Сандић Благојевић је најавила да ће ресорно министарство пружити адекватну подршку компанији с циљем припреме за нови инвестициони циклус, те додала да је због повољне саобраћајне инфраструктуре град Добој мјесто са великим потенцијалом.

Ријеч је о компанији која се бави производњом стреч фолије, траке за паковање, те рециклажом секундарних сировина од пластике, а вриједност нове инвестиције је 1 мил КМ, саопштено је из овог министарства.

Сувласник компаније Никола Околић најавио је запошљавање већег број радника с обзиром на то да је због специфичности производње потребно да се ради у три смјене, односно по 10 људи у једној смјени. Он је навео да компанија тренутно има шест запослених, а да погон располаже машином за производњу стреч фолије, те машинама за производњу ластре и за рециклажу.

Euro Pak ANS је једини произвођач ове врсте у БиХ, која се стриктно бави производњом од сировог материјала и који тренутно имају остварену сарадњу са предузетницима са подручја БиХ, док се очекује извоз на инострана тржишта.

Извор: ba.ekapija.com