Котор Варош: „Дермал“ отвара фабрику у Кнежеву

Фабрика обуће Дермал из Котор Вароша приводи крају изградњу нове производне хале у Кнежеву.
У протекле три године, колико послују у Кнежеву, фирма је у континуитету ширила производне капацитете и повећавала број запослених.

– Направили смо добар пословни потез одлуком да покренемо производњу у Кнежеву. Имали смо потребе за радном снагом, а у Кнежеву је била потреба за запошљавањем. Производњу смо покренули с радним снагом без искуства у производњи обуће, али радило се о вриједним и одговорним радницима, који су се за врло кратко вријеме обучили и своје знање преносили на новопримљене раднике – изјавио је Срни власник и генерални директор Дермала Раденко Бубић.

Према његовим ријечима, данас у Кнежеву Дермал има 300 запослених, а одавно постоји потреба за већим и условнијим производним објектом.

– Половином године смо купили земљиште, а крајем јула почела је изградња хале величине 3.200 квадратних метара. Хала је сада у завршној фази и, ако нам временске прилике дозволе, планирамо усељење до краја новембра 2020. године – најавио је Бубић.

Он је истакао да за овако брз развој и раст Дермала највеће заслуге припадају вриједним и одговорним радницима.

– Захвални смо и локалним властима, а посебно начелнику Кнежева Горану Боројевићу на доброј сарадњи и подршци приликом покретања производње и ширења капацитета нашег предузећа у Кнежеву – истакао је Бубић.

Извор: ba.ekapija.com