Модрича: Новчани подстицаји за привреднике

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић потписао је јуче са представницима 23 мала и средња предузећа и предузетника уговоре о додјели новчаних подстицаја из локалног буџета, вриједне укупно 100.000 КМ.
“Укупно 75.000 КМ додијељено је власницима 17 постојећих привредних субјеката, те 25.000 КМ за шест особа које су у процесу покретања властитог бизниса”, изјавио је Радуловић новинарима.

Он је навео да је општина ове године први пут самостално обезбиједила средства у оквиру пројекта, који је 2021. године покренут у сарадњи са УНДП-ом, чије учешће је било 70 одсто.

Радуловић је напомиње да додијељена средства нису велика, али су израз жеље локалне управе да пружи подршку послодавцима, како би заједно покушали да задрже радна мјеста и створе услове за запошљавање нових радника.

Корисници подстицаја изабрани су након јавног позива на којем је учествовало 35 привредника и лица заинтересованих за покретање првог бизниса са подручја Модриче.

Директор прдузећа “ВД Систем” Владо Ћајић каже да ће средства искористити за набавку електронске опреме и софтвера како би убрзали и унаприједили производњу пластичне столарије и других производа од пластике.

“Свака донација је драгоцијена, а посебно руководства општине, које тако помаже и подржава рад привреднике у Модричи”, истакао је он.

Извор: СРНА