Приједор: „Calzedonia“ шири производњу

У плану је проширење производње у погону компаније Calzedonia у Приједору, због чега им је потребан већи број радника. Радници истичу да су задовољни условима рада и платом, речено је на Дану отворених врата.

Бројни грађани искористили су прилику да обиђу погон у Брезичанима. Разгледали су савремене машине и простор гдје се врши припремни дио те шивање женских чарапа овог познатог италијанског бренда.

– Радим у Calzedoniji више од три године. Оператер сам на ТЦ-у, односно вршењу припреме за шиваону. Правимо велику количину, да би шивачи могли да шију чарапе. Задовољна сам платом, викенд нам је слободан и имамо четири колективна годишња у години дана – рекла је за Prijedor24.com Зорица Јојић.

Франческо Руфоли, директор Calzedonije за БиХ, рекао је да су организовали Дан отворених врата с циљем презентовања фирме и онога чиме се баве, али и због запошљавања нових радника.

– Бавимо се шивањем женских чарапа. Имамо двије фазе производње. Прва је у потпуности аутоматизована, а друга фаза је завршни производ, сашивене чарапе који даље иде на обраду. Сировина нам долази из Италије и један дио из Хрватске. Циљ нам је да запослимо још радника, који су нам потребни, а нудимо добре услове – рекао је Руфоли.

Calzedonia у Приједору тренутно запошљава 440 радника, а потребно им је још 600.

У Босни и Херцеговини имају још три производна погона: један у Новом Граду и два у Новој Тополи.

Ова италијанска компанија располаже са 5.000 продајних објеката у 43 земље свијета.
Извор: ba.ekapija.com