Требиње: Потписани уговори о додјели новчаних средстава за најбоље пословне идеје

У Требињу су данас потписани уговори о додјели новчаних средстава побједницима Акцелератор програма који је Развојна агенција Републике Српске организовала у Требињу током августа, септембра и октобра ове године.
Награђено је свих 13 учесника програма новчаним износима од 500 КМ до 3500 КМ. За најбољу пословну идеју проглашена је идеја Душка Лечића из Требиња“Производња соларних система за гријање” који је освојио награду у износу од 3.500 КМ. Друго мјесто и награду од 3.000 КМ освојила је Јелена Поповић за пословну идеју “АПИ комора”, док је треће мјесто и награда од 2.500 КМ припало Мирослави Бодироги за пословну идеју “Природна козметика”.

Акцелератор програм у Требињу Развојна агенција Републике Српске реализовала је у сарадњи са Градом Требиње, Развојном агенцијом града Требиња, општинама Билећа и Гацко и Заводом за запошљавање Републике Српске.
Програм је намијењен иновативним почетницима у послу и обухвата обуку, савјетодавну подршку, коришћење простора за рад у оквиру пословних инкубатора, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих програма финансирања, могућности представљања пред потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.

viber_image_2021-11-26_12-17-29-665