Козарска Дубица: Зимска школа за пољопривреднике

У оквиру програма “Зимска школа за пољопривреднике” у општинској управи Козарска Дубица данас је почео низ стручних предавања за пољопривреднике са подручја те општине из различитих области.
Организатор предавања, која ће се према утврђеном распореду одржавати до краја фебруара, је Одсјек за пољопривреду општине Козарска Дубица и Пољопривредана савјетодавна служба Приједор, а на данашњем предавању заинтересованим пољопривредницима представљен је асортиман сточне хране “Формофит” и хибриди са Института за кукуруз “Земун поље”.
О карактеристикама хибрида, на стручном предавању, говорио је проф. др Живота Јовановић и Срђан Савић.
– Циљ предавања у оквиру програма “Зимска школа за пољопривреднике” је едукација наших пољопривредних произвођача, стицање нових знања у области производње, заштите и превенције пољопривредних култура и воћних засада, прије почетка сезонских радова у воћњацима и њивама – изјавила је шеф Одсјека за пољопривреду у општини Козарска Дубица Бобана Ћибић.
Она је навела да, поред предавача, сваком предавању присуствују стручњаци из различитих области пољопреде из Одсјека за пољопривреду, а да је програм такве врсте први пут организован ове године са тенденцијом да се такав вид едукације за пољопривреднике организује и сваке наредне године у мјесецу фебруару.
У организацији Пољопривредне савјетодавне службе Приједор сутра ће бити одржано предавање та тему болести крушкина бува и регулисање родности крушке, а поред најављених, биће одржана и савјетовање из области узгоја лијеске и предавање о најзначајнијим болестима јабуке.
Из Одсјека за пољопривреду позивају све заинтересоване пољопривредне произвођаче да присуствују предавањима, а додатне информације о садржају и распореду предавања могу добити у том општинском Одсјеку или на број телефона 052/416 022.

Извор: Општина Козарска Дубица