Модрича: Обуком до веће запослености

Центар за промоцију европских вриједности „Еуроплус“ у сарадњи са Одјељењем за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича организовао је  пријем за полазнике који су је прошли обуку по Програму оспособљавања за израду горњих дијелова обуће.
Као једну од активности пројекта „Образовањем до запошљавања“, који финансира Европска унија, а проводи Центар за промоцију европских вриједности „Еуроплус“, у Модричи је обуку прошло двадесет полазника.
Полазници су се обучавали за приватни сектор општине Модрича, а након проведеног јавног оглашавања, изабрани су у сарадњи са Заводом за запошљавање РС и предузећем „Комо“ а.д., у коме се и вршила практична настава. Велики допринос успјешној реализацији ове активности дало је Одјељење за привреду и друштвене дјелатности.
„Комо“ је по завршетку обуке запослио 16 полазника који су завршили обуку. Сви полазници обуке ће након успјешно завршене наставе и положеног завршног испита добити Увјерење о оспособљености које има снагу јавно важећег документа.
„Јако смо задовољни исходом обуке. Од укупно 20 полазника 16 је запослено. Осим ове активности у Модричи ће се у наредном периоду организовати још низ интересантних активности које ће бити намијењене различитим старосним скупинама, од дјеце до особа треће животне доби. То су активности које су углавном усмјерене на кампању о цјеложивотном учењу, обиљежавању значајних датума. Организоваће се и активности које су намијењене подршци пољопривредницима, односно преради воћа и поврћа“ изјавила је Дијана Ђурић, водитељица пројекта.
„Циљ овог пројекта, оспособљавања ових младих људи је да добију посао. Данас смо свједоци да је пројекат успјешно реализован и да се 16 људи запослило у предузећу Комо. Захвалио бих се свима који су учесвовали у пројекту, Еуроплусу, Европској унији и предузећу Комо“, рекао је замјеник начелника општине Модрича Никола Савић.
Пројекат „Образовањем до запошљавања“ реализује се с циљем побољшања положаја тешко запошљивих лица, траје двије године, а кроз девет активности спроводи се на подручју Добоја, Модриче и Дервенте.

Извор: Општина Модрича