Модрича: Пољопривредници учили о узгоју житарица

У оквиру зимске школе за образовање пољопривредника, 31. јануара 2018. године у Српском културном центру одржано је предавање с циљем преношења знања и давања савјета из области пољопривреде. Предавање за пољопривреднике са подручја општине Модрича  је организавало Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС – Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој.
Презентоване су теме везано за прозводњу нових сорти кукуруза, заштиту стрних жита, производњу, агротехнику и откуп соје.
„Настављамо добру праксу у општини Модрича и данас смо почели са серијом савјетовања за пољопривредне произвођаче. Покушаћемо да производњу соје вратимо на ове просторе јер се соја увози скоро на свим подручјима БиХ а имамо изванредне услове за прозводњу“, изјавио је Драгиша Марковић, представник Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој.
„Ова предавања су веома корисна јер константно долази до промјена у сортама, системима за заштиту и реална је  потреба  за сталним усавршавањем и праћењем“, рекао је Симо Новаковић, пољопривредни произвођач.

Извор: Општина Модрича