Бања Лука: Бесплатни пословни простори за почетнике у бизнису

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, разговарао је јуче са новоименованом амбасадорком Краљевине Норвешке у БиХ Гури Рустен.
Градоначелник Радојичић је обавијестио амбасадорку да ће градске власти у наредном периоду, са циљем јачања пројеката самозапошљавања, иницирати бесплатну додјелу слободних пословних простора у власништву Града за „старт ап“ фирме, првенствено из ИТ сектора. Градоначелник је нагласио да ће овај пројект бити покренут након што градске власти окончају већ започети посао на изради регистру пословних простора у власништву Града.
Он се, тим поводом, захвалио амбасадорки на раније пруженој финансијској подршци за успостављање Иновационог центра у Бањалуци.
Градоначелник је позвао Краљевину Норвешку да се активно укључи у планиране пројекте овог типа, наводећи да је, упоредо с тим, један од кључних приоритета градске власти и реиндустријализација Бањалуке.
Радојичић је нагласио да ће Град, са тим циљем, поред постојеће Пословне зоне Рамићи, радити на успостављању још неколико индустријских зона, пружајући, у исто вријеме, разне погодности за инвеститоре.
Говорећи о тренутним приоритетима, градоначелник је навео да за седам дана истиче јавни позив за избор стратешког партнера за градску „Топлану“, што подразумејва формирање заједничког предузећа које би, умјесто мазута, за гријање Града користило био масу, односно дрвну сјечку.
– Надам се да ће Град, по закључењу јавног позива, добити адекватаног партнера са којим би ушао у пројекат који би трајно ријешио проблем даљинског гријања у Бањалуци – закључио је градоначелник.

Извор: Град Бања Лука