Бања Лука: Јавни позив за додјелу субвенција пословним субјектима у области туризма и угоститељства

Град Бањалука расписао је други јавни позив за додјелу субвенција пословним субјектима у области туризма и угоститељства на територији града Бањалуке, којима је усљед пандемије вируса корона у 2021. години био забрањен или ограничен рад, саопштено је на градском сајту.

Имајући у виду да је претходно мали број кандидата испунио услове за добијање субвенција у области туризма и угоститељства, одлучено је да се понови позив за добијање субвенција за ову групу, а како би се, прије свега, очувала радна мјеста и задржала привредна активност.

Стога је Одјељење за привреду припремило измјене и допуне Правилника о условима и начину кориштења субвенција пословним субјектима у периоду кризе у Бањалуци, како би се јасније дефинисао начин и врста достављања поједине документације.

– Како је предвиђено јавним позивом, хотели, мотели и хостели могу да добију од 350 до 450 КМ по соби – у зависности од броја звјездица, а туристичке агенције, тур-оператори и извођачка дјелатност највише до 1.000 КМ по запосленом раднику са пуним радним временом. Када су у питању субвенције свадбеним салонима и ноћним клубовима могу се одобрити средства у износу до 7.000 КМ по пословном субјекту – наведено је у саопштењу.

Пријаве са потребном документацијом подносе се Одјељењу за привреду.
Рок за подношење захтјева у категорији субвенција пословним субјектима у области туризма и угоститељства у доба кризе је 15 дана од дана објаве јавног позива.

Комплетан јавни позив и пријавне обрасце можете пронаћи ОВДЈЕ.