Бања Лука: Јавни позив за покретање стартапа из области ИТ и дигиталних и креативних индустрија

Град Бања Лука, Градска развојна агенција (ЦИДЕА) и Иновациони центар Бања Лука (ИЦБЛ) у оквиру пројекта „EU4Business – за конкурентну и иновативну домаћу економију“, кога финансира Европска унија, а реализују GIZ, UNDP i MOR, упућују други јавни позив особама старости од 18 до 35 година, да се пријаве за учешће на пројекту јачања предузетничких компетенција и покретања стартапа из области информационих технологија и дигиталних и креативних индустрија.

Из Градске развоне агенције наглашавају да је пројектом планирано организовање обука из предузетништва за 100 кандидата, који ће израдити пословне планове за своје идеје те ће моћи да их кандидују за финансијску и нефинансијску подршку. чиме се стварају услови за повећање броја нових предузетника и нових радних мјеста.

Главни циљ пројекта је допринијети повећању запослености међу младима и то јачањем предузетничких компетенција и стварање услова за њихово самозапошљавање. У првом кругу обуку је прошло 40 кандидата и изабрано је осам пословних идеја, док ће у наредна два бити одабрано још 60 кандидата за обуке, а 12 њих ће добити даљу менторску и финансијску подршку у износу од 10.750 КМ по пројектној идеји – наглашено је из Градске развојне агенције.

Обуке за 60 кандидата, ће бити организоване од октобра до децембра 2020. године, а одржаваће се путем дигиталних платформи.

За пријаве и сва додатна питања, заинтересовани се можете се обратити лично у Градској развојној агенцији Бања Лука или путем е-маил адресе prijave@cidea.org.

Комплетан јавни позив погледајте ОВДЈЕ.